Dne 2.12.2023 proběhly závody TFA (nejtvrdší Hasič přežije) v Horní Čermné, které byly zařazeny do krajského kola Pardubického kraje. Trať byla sice o trochu kratší, ale o to více náročnější. Začínala 30 údery s 10kg kladivem v Hammer boxu, smotání hadice B na zemi, motání přepůlené hadice C, přemístění 90kg figuríny, přenesení dvou naplněných kanystrů o hmotnosti 2x 10kg, lezení po žebříku, vytažení 20kg závaží pomocí lana, vyběhnutí 50 schodů se dvěma smotanými hadicemi, proskakování velkých traktorových pneumatik, prolezeni tzv. okna 70x70cm a překonání 2m bariéry. Vše závodník musí absolvovat ve 3 vrstvém zásahovém obleku, helmě, rukavicích a s dýchacím přístrojem na zádech jako zátěž.
Náš sbor reprezentovali dva zástupci:
V kategorii dorost Jakub Modráček, který z 9 závodníků s výborným časem 2:54,28 minut vybojoval i přes velikánskou konkurenci starších závodníků krásné 4.místo. V kategorii ženy bojovala ze všech svých sil Nikola Cempírková a z 11 závodnic zvítězila s časem 3:13,33 minut.
Závody jsou velmi náročné a ne každý vždy zvládne doběhnout do cíle. Velký obdiv a díky patří naším členům za výbornou reprezentaci našeho sboru a přejeme mnoho dalších úspěchu do dalších závodu.