V sobotu 21. Července2018 proběhl na víceúčelovém asfaltovém hřišti u fotbalového stadionu již 12. ročník hasičského fotbalu za účasti 14 družstev mužů a žen. Ženy mají svoji samostatnou skupinu a muži jsou rozlosování do dvou skupin, z nichž postupují první dva týmy do semifinále a následně do finále. Celý turnaj proběhl za krásného slunečného počasí. Všechny zápasy se hrají na dva dvouminutové poločasy.

Velkou radost nám udělaly naše svratecké ženy, když všechny svoje zápasy vyhrály a tím poprvé zvítězily v tomto turnaji. Ženy vítězství naladilo a vzápětí vyzvaly pozdějšího vítěze mužské části k exhibičnímu utkání.

V mužské části v zápase o třetí místo zvítězily Březiny nad Malým Březnem. Mužské finále udělalo velkou radost všem domácím divákům, neboť proti sobě nastoupila dvě svratecká družstva, a to veteráni Svratka a mladší hasiči Svratka, kteří nakonec s trochou štěstí zvítězili. Medailovou radost nezhatil ani večerní déšť, který nám letos chtěl zkazit tradiční zábavu na letním parketu. Nakonec se přece pár lidí sešlo a zábava se tím částečně zachránila.